Flyer De Gagels Resultaten

Flyer de Gagels resultaten 15 12 22 1

De Grote Optrommelactie in De Gagels in Steenwijk van start!

DSC07174

De werkgroep ‘Optrommelen’ enthousiast over de aftrap: 40 trommels de wijk door!

 

Zaterdag 17 september jl. was het een komen en gaan van bewoners naar het wijkcentrum in De Gagels. En met de optrommels in de hand kwamen zij het gebouw weer uit, klaar om deze huis-aan-huis te verspreiden in de buurt. En over een paar weken weer gevuld met ideeën en wensen over de wijk en het wijkcentrum op te halen.

Er gaan de komende weken in totaal 40 optrommels rond van buur naar buur. Met alle verzamelde ideeën gaat de werkgroep Optrommelen aan de slag om te kijken welke plannen, samen met de buurtbewoners, gerealiseerd kunnen worden. Volgens Leonie Molenaar, een van de kartrekkers in het wijkcentrum, is de optrommelactie een prachtig middel om de bewoners weer volop te betrekken bij de wijk en het wijkcentrum. Zij wil graag dat het wijkcentrum weer meer ziel krijgt en een huiskamer zal zijn voor buurtbewoners. Daarvoor is het nodig dat contacten onderling aangehaald worden en dat mensen weer meer voor elkaar kunnen betekenen. Het wijkcentrum kan daar een spil voor zijn in de wijk.

Procesbegeleider Bertus de Nekker van Buurtwerk Nederland is ondersteuner van de Optrommelactie: ‘Het mooie aan optrommelen is dat niet het geijkte groepje enthousiaste buurtbewoners het hoogste woord heeft, maar dat de mening van iedereen gehoor krijgt!’